Publicerad

16 juni, 2020

Man skulle kunna hävda att hållbarhetsarbete i mångt och mycket är en förändringsresa. I alla fall då det handlar om att hitta nya affärsmodeller, ställa om tankesätt och anpassa individer och organisationer för att kunna vara en del av en hållbar framtid. Det, och alla de förändringar vi som värld har varit igenom de senaste månaderna, gjorde oss nyfikna på de utmaningar och möjligheter vår hjärna bjuder på när det kommer till förändring.

Därför intervjuade vi Johan Lundberg, organisationspsykolog och grundare av Changemaker Psychology på tema hållbar förändring ur ett psykologiskt perspektiv.

Inledningsvis berättar Johan varför vi reagerar så olika på olika typer av kriser – som Covid-19 och klimatkrisen. Sen pratar vi om de vanligaste psykologiska fallgroparna och hur vi kan ta oss förbi dem. Dessutom ger Johan ett exempel på en organisation som lyckades genomföra en bra förändringsresa, och vad han tycker de gjorde rätt.

Till sist ger Johan oss sina bästa tips på vad man kan tänka på för att lyckas med förändring – som håller i längden.

Your browser is old. The site might not work as expected. Please upgrade.